Σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους Αξιωματούχους στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κ. Μάριος Καρογιάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης εργασίας του στις Βρυξέλλες, είχε σειρά επαφών με Ευρωπαίους Αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων:

  • Τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
  • Τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο
  • Την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα. Στέλλα Κυριακίδου.
  • Τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρουμανίας και Επίτροπο της ΕΕ και Επικεφαλής της Πολιτικής Ομάδας «Renew Europe» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Dacian Ciolos
  • Τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την ημερήσια διάταξη τόσο της ΕΕ, όσο και της Κύπρου, όπως είναι το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς επίσης και θέματα που αφορούν την Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Από την πλευρά του ο κ. Καρογιάν ενημέρωσε τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και στις τελευταίες προκλήσεις που αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρογιάν είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε θέματα που κυριαρχούν την ευρωπαϊκή ατζέντα, όπως την πράσινη ανάπτυξη, το μεταναστευτικό και βεβαίως το μέλλον της Ευρώπης, όπως τα πράγματα εξελίσσονται μετά το Brexit.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Επικεφαλής της Πολιτικής Ομάδας «Renew Europe» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Dacian Ciolos αφού συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα πρακτικά βήματα που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα για την ένταξη της Δημοκρατικής Παράταξης στην πολιτική ομάδα της Renew Europe και του ALDE.

 

19 Φεβρουαρίου, 2020