Στεκόμαστε δίπλα στους νοσηλευτές

Κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, σύσσωμη η πολιτεία εξέφρασε το θαυμασμό, το σεβασμό και την εκτίμησή της προς τους νοσηλευτές για όσα πρόσφεραν στους συμπολίτες μας και στην κοινωνία γενικότερα.

 Θα ανέμενε κανείς πως ως ελάχιστη πράξη τιμής και ηθικής αναγνώρισης για το έργο και την προσφορά των νοσηλευτών, η πολιτεία θα τους στήριζε έμπρακτα.

Αναμφίβολα, κάποια από τα θέματα είναι χρόνια και η παράταση ή η αναβολή λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπισή τους, συνέβαλαν στην επιδείνωση της κατάστασης, προκαλώντας αρρυθμίες στο ίδιο το σύστημα και τους ασθενείς να πληρώνουν την νύφη.

Γνωρίζουμε ότι κάθε μεταρρύθμιση ή εκσυγχρονιστικό μέτρο αντιμετωπίζεται με δισταγμό ή αντίδραση από αυτούς που βολεύονται. Αυτό που θα πρέπει να υπερισχύσει είναι το συλλογικό καλό και όχι τα οφέλη των βολεμένων.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα τους για σωστή στελέχωση των νοσηλευτηρίων, στη βάση των επιστημονικών μελετών που έγιναν και από τις δύο πλευρές και των διαπραγματεύσεων όπου και συμφωνήθηκε το πλαίσιο επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος της υποστελέχωσης.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο από εκεί που διακόπηκε και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης της χρυσής τομής, έτσι ώστε από την μια να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και από την άλλη να αντιμετωπιστεί το θέμα της υποστελέχωσης.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα επικρατήσουν πιο ώριμες σκέψεις και θα αποφευχθεί η λήψη απεργιακών μέτρων, σε μια περίοδο, μάλιστα που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί ολοκληρωτικά η πανδημία του κορωνοϊού.

 

23 Ιουνίου, 2020