Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο της Βουλής

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συγχαίρει τον κ. Αδάμο Αδάμου για την εκλογή του στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Αδάμου αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο, κατά την οποία επικρατεί μια γενικευμένη κατακραυγή και απαξίωση του κοινοβουλευτικού θεσμού και γενικότερα των θεσμών του κράτους και της πολιτικής.

Θέλουμε να ευχηθούμε στον κ. Αδάμου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και ελπίζουμε πως η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος και η πολυετής πείρα του στα βουλευτικά έδρανα, θα αποτελέσουν εχέγγυο για να επιτελέσει τα καθήκοντά του με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της κοινωνίας και των πολιτών.

Την ίδια, ώρα καλούμε το νέο Πρόεδρο της Βουλής να προωθήσει τάχιστα σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως η μεταρρύθμιση της Δικαστικής Εξουσίας, η σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς στα πρότυπα των συστάσεων της Greco, η ενίσχυση του πλαισίου για το Πόθεν Έσχες κ.α., η ψήφιση των οποίων θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα.

 

23 Οκτωβρίου, 2020