Συμμετοχή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στην σύσκεψη του Συμπλέγματος Σολέας

Κατά την προγραμματισθείσα ανοικτή σύσκεψη του Συμπλέγματος Σολέας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συμμετείχε ενεργά με την πρώην Ευρωβουλευτή κα. Αντιγόνη Παπαδοπούλου, καθώς και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Στη δική της τοποθέτηση, η κα. Παπαδοπούλου δήλωσε πως «από το 2001 που ενέγραψε η ίδια ως αυτεπάγγελτο θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το θέμα του αυτοκινητόδρομου Ευρύχου-Λευκωσίας, πέρασαν ήδη 18 χρόνια χωρίς να γίνεται ακόμα τίποτα.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «τα προβλήματα στη Δυτική Λευκωσία αυξήθηκαν σημαντικά ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους κατοίκους Σολέας- Μαραθάσας και γενικά όλες τις ορεινές κοινότητες της περιοχής Τροόδους, αξιώνοντας από τους εκπροσώπους της κυβερνητικής πλευράς και των κομμάτων υλοποίηση των διαχρονικών υποσχέσεων και τερματισμό της πολύχρονης κοροϊδίας».

«Φαίνεται πως το ποτήρι ξεχύλισε» σημείωσε. Οι κάτοικοι της Σολιάς απαιτούν:

  1. Άμεση τροχιοδρόμηση των ενεργειών, ώστε ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας -Τροόδους να πάρει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατό.
  2. Κίνητρα αναζωογόνησης των κοινοτήτων.
  3. Πλήρη ενημέρωση και σωστή διαχείριση των αποβλήτων.
  4. Υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της, η κα. Παπαδοπούλου υποστήριξε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής Τροόδους και ευρύτερα της Δυτικής Λευκωσίας, αξιώνοντας έργα και όχι λόγια.

«Οι κάτοικοι μπούχτισαν, όπως σημείωσε από κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».  Εισηγήθηκε, μάλιστα πως «από τα κρατικά πλεόνασμα που καταγράφει η κυπριακή οικονομία, να διατεθούν τα αναγκαία ποσά για τον αυτοκινητόδρομο και για παροχή κινήτρων αναζωογόνησης,  ώστε να αποφευχθεί η αστυφιλία, να στηριχτούν οι νέοι και τα νέα ζευγάρια για να μείνουν στην περιοχή με δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, στήριξη για στέγαση, ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργία υποδομών για συμφιλίωση επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής».

 

16 Σεπτεμβρίου, 2019