Συνάντηση με ΥΠΕΞ Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέϊ Λαβρόφ

O Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Μάριος Καρογιάν συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέϊ Λαβρόφ. Κατά την συνάντηση, ο κ. Καρογιάν, αφού αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 60χρόνων των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες,  εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη διαχρονική και συνεπή στήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία για προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας, καθώς και στην προσπάθεια για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό, στη βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ένα εξαιρετικό κλίμα, επαναβεβαιώθηκαν οι θέσεις αρχών που διατηρεί η Ρωσική Ομοσπονδία για το Κυπριακό, καθώς και η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών.

Στη σύντομη παρέμβαση του, ο κ. Καρογιάν υπογράμμισε, επίσης τη σημασία της επιρροής της Ρωσίας προς την κατεύθυνση της Τουρκίας για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, τον τερματισμό της αστάθειας και των προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την συμμόρφωση της προς το διεθνές δίκαιο.

Τέλος, ο κ. Καρογιάν εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Λαβρόφ, γιατί υπήρξε αληθινός φίλος και σταθερός υποστηρικτής των δικαίων της Κύπρου και του λαού της σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους.

 

 

8 Σεπτεμβρίου, 2020