Συνάντηση Προέδρου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με τον νέο Υπουργό Άμυνας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης κ. Μάριος Καρογιάν, με Αντιπροσωπεία της Παράταξης είχε, σήμερα συνάντηση με τον νέο Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη.

Κατά τη συνάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η ανάγκη αναβάθμισης του αξιόμαχου της ΕΦ, ο εκσυγχρονισμός και η προώθηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της Αμυντικής Διπλωματίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε την άποψη πως η Άμυνα της χώρας πρέπει να παραμείνει μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και πως επιβάλλεται να υπάρχει αξιοκρατία και ισονομία σε ότι αφορά τις προαγωγές και μεταθέσεις των στελεχών της ΕΦ. Τονίστηκε, επίσης η ανάγκη λήψης μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα του θεσμού του ΣΥΟΠ σε βάθος χρόνου.

Εξέφρασε, τέλος την ετοιμότητα και βούληση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ να συμβάλει στη στήριξη εκείνων των πολιτικών, οι οποίες θα ενισχύουν την αποτρεπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προάσπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

 

 

29 Ιουλίου, 2020