Συνάντηση Προέδρου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με τον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης κ Μάριος Καρογιάν, στην παρουσία του Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής κ Γιάννου Λακκοτρύπη, είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Κατά τη συνάντηση,  έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από μια σειρά ζητημάτων τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας με ιδιαίτερη σημασία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία σε θέματα πολιτικής.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα της προσπάθειας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ελλάδα, στο οποίο  η ΔΗΠΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία.  Όπως ανέφερε ο κ. Υφυπουργός, «το όλο εγχείρημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης έχει προχωρήσει αρκετά και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, μετά και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιδότηση του δρομολογίου, ώστε κατά την τουριστική περίοδο του 2021 οι Κύπριοι πολίτες να έχουν ακόμα μια εναλλακτική επιλογή για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τόνισε την σημασία που αποδίδει στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας στήριξε σε σημαντικό βαθμό την κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη περίοδο του 2013-2017, καθώς και σήμερα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία του τόπου.

Εξέφρασε, τέλος την ετοιμότητα και βούληση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ να συμβάλει στην προώθηση εκείνων των πολιτικών, με τις οποίες θα στηρίζεται ο τομέας της ναυτιλίας και θα επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της Κύπρου ως Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου.

 

26 Αυγούστου, 2020