Σφαγείο «Cypra»

Η περίπτωση του σφαγείου «Cypra» και τα όσα θλιβερά βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, συγκυριακά εξαιτίας των θετικών αποτελεσμάτων εργαζομένων του στη νόσο Covid-19, είναι άλλη μια μνημειώδης απόδειξη του διάτρητου των θεσμών στη χώρα μας και της ελλιπούς λειτουργίας ενός μη αποδοτικού συστήματος ελέγχου.

Η μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης εργαζομένων, η εργοδότηση αιτητών πολιτικού ασύλου (που δεν έχουν ακόμη λάβει τις νενομισμένες άδειες για παραμονή και εργασία στη χώρα μας) και φυσικά η αδήλωτη εργασία και εκμετάλλευση προσώπων, αποτελούν τρανή απόδειξη των όσων αναφέρουμε πιο πάνω και φανερώνουν την έλλειψη αλληλουχίας και αλληλοενημέρωσης μεταξύ υπηρεσιών του κράτους και φυσικά ενός συστήματος που αδυνατεί να εφαρμόσει τους ίδιους τους κανόνες του κράτους.

Με τον ίδιο τρόπο που απαιτήσαμε τη δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζιη και που επιτακτικά ζητήσαμε από τον Προέδρο της Δημοκρατίας την εφαρμογή σειράς μέτρων για πάταξη της διαφθοράς, ζητούμε και τώρα από το κράτος και τους θεσμούς να επιληφθούν της σωρείας θεμάτων που προκύπτουν για το υπό αναφορά σφαγείο και να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα που θίγουμε.

Κανένας δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ότι οι Νόμοι και οι Κανονισμοί της γίνονται σεβαστοί από όλους.

 

13 Νοεμβρίου, 2020