Σχεδιασμός χαλάρωσης των μέτρων

Με το ψεσινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ανακοίνωση του σχεδιασμού χαλάρωσης των μέτρων, οι πολίτες επιβραβεύονται για τις θυσίες, την υπευθυνότητα, την πειθαρχία και για την υπομονή που για μία μεγάλη περίοδο επέδειξαν στην προσπάθεια για καταπολέμηση του Κορωνοϊου.

Ανεξάρτητα του αν και ποιος συμφωνεί απόλυτα ή μερικώς με τα μέτρα που αποτελούν την πρώτη φάση της επιστροφής στην κανονικότητα, όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε πιστά τις αποφάσεις της πολιτείας που είναι απότοκο της επιστημονικής γνώσης και καθοδήγησης των ειδικών που από την πρώτη στιγμή μπήκαν στην εμπροσθοφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον τόπο μας.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κερδήθηκε μια μάχη. Δεν κερδήθηκε, δυστυχώς ο πόλεμος. Έχουμε, ακόμα δρόμο να διανύσουμε.

Από τις 4 Μαΐου κάνουμε ένα δειλό βήμα προς τα εμπρός, που αν δεν το διαχειριστούμε με τον πλέον ενδεδειγμένο και συνετό τρόπο, μπορεί να μας πάρει πολλά βήματα πίσω και να χαθεί όλη η απόσταση που με τόσο κόπο διανύσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, ειδικά σε εκείνους που έδειξαν να μην πειθαρχούν ούτε καν κατά την περίοδο της καραντίνας, να μην εκμεταλλευτούν την χαλάρωση των μέτρων κατά τρόπο επικίνδυνο έναντι της δημόσιας υγείας και έναντι των οικογενειών τους. Και σε τελευταία ανάλυση ολόκληρης της κοινωνίας.

Η υλοποίηση των σχεδιασμών για ασφαλή επιστροφή το συντομότερο δυνατό σε ρυθμούς κανονικότητας εξαρτάται από όλους εμάς. Όσο χαλαρώνουν οι περιορισμοί, τόσο θα αυξάνεται ο ρόλος της προσωπικής ευθύνης του καθενός μας. Θα τα καταφέρουμε, λοιπόν να ξαναδούμε και να αγκαλιάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα που τόσο μας έλειψαν όλη αυτή την περίοδο, μόνο εάν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με υπεύθυνο, συνετό και πειθαρχημένο τρόπο.

 

30 Απριλίου, 2020