Τιμούμε την Εθνική επέτειο, θα εργαστούμε για παλιγγενεσία

Τιμούμε την Εθνική επέτειο, θα εργαστούμε για παλιγγενεσία

Την 25η Μαρτίου η Ορθοδοξία τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το Ελληνικό Γένος πανηγυρίζει τη έναρξη του ιερού αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821.

Νοηματοδοτεί το σήμερα με το διπλό μήνυμα της Πίστης και της Εθνικής υπερηφάνειας. Είναι η κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους από την αρχαιότητα. Οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, ξεσηκώθηκαν μέσα από αντίξοες συνθήκες και με απαράμιλλη αποφασιστικότητα, έδωσαν τον αγώνα για την Ελευθερία.

Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της Εθνικής παλιγγενεσίας.

Η μαρτυρική Κύπρος αγωνίζεται για τερματισμό της Τουρκικής κατοχής. Η μισή μας πατρίδα βρίσκεται από το 1974 κάτω από την μπότα του Τούρκου εισβολέα.

Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας, ανήκει σε μια νέα Κύπρο, απαλλαγμένης από τα στρατεύματα κατοχής, από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης, να αποτελεί πρότυπο δημοκρατίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η επανάσταση του 1821 αποδεικνύει ότι κάθε αγώνας για την Ελευθερία και την ανατροπή τυραννικών καθεστώτων, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται και πως οι λαοί που αγωνίζονται νικούν.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τιμά την γενιά που σήκωσε το Λάβαρο της επανάστασης στην Αγία Λαύρα. Τιμά την γενιά που χόρεψε το χορό του Ζαλόγγου.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζει πως,  όλοι μαζί σαν μια γροθιά, με μια φωνή, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε το αύριο. Μαζί ενωμένοι, να δώσουμε μόνιμο τέλος στην αβεβαιότητα, την κατοχή και να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ ώστε η Κύπρος μας, να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που επέφερε η οικονομική κρίση και να επανέλθει η σιγουριά, το χαμόγελο στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, να ξαναγεννηθεί το αίσθημα δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης.