Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Θερμό χαιρετισμό εκτίμησης και αλληλεγγύης προς σε όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά συνδικάτα, απευθύνει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το Συνδικαλιστικό – Εργατικό Κίνημα της Κύπρου, με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και σύνεση, έχει να παρουσιάσει μια σημαντική προσφορά στον ευρύτερο τομέα της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας σε δύσκολές περιόδους, ιδιαίτερα μετά την τούρκική εισβολή, αλλά και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, καθώς και στην αναβάθμιση των συνθηκών και όρων εργασίας και της ποιότητας της ζωής των Κυπρίων εργαζομένων.

Τιμώντας την 1η του Μάη, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ αποτίει φόρο τιμής σε όλους όσοι με αγώνες και θυσίες διαφύλαξαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την Κύπρο και τον λαό της κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη, δεν άφησε ανεπηρέαστη και την κυπριακή οικονομία, η οποία εξακολουθεί να είναι ευάλωτη από εξωγενείς, κυρίως παράγοντες. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά το βάρος και αυτής της κρίσης καλούνται να το σηκώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδούμενοι, οι οποίοι με κόπο και θυσίες κατάφεραν να ορθοποδήσουν μετά την κρίση του 2013

Θέλουμε να ελπίζουμε πως γρήγορα θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας. Μέχρι τότε, όμως, καλούμε για ακόμα μια φορά το κράτος να στηρίξει έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας τους απευθείας οικονομική χρηματοδότηση με ένα εφάπαξ ποσό, στη βάση, φυσικά στοχευμένων κριτηρίων.

Με την ευκαιρία αυτή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ διαβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, την σταθερή επίσης προσήλωσή της στην κοινωνική συνοχή καθώς και στην πάγια θέση της για δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών.

 

1η Μαϊου, 2020