Το Διακύβευμα των ευρωεκλογών

Διακύβευμα των ευρωεκλογών
——————————————————–
Φτάνουμε στο τέλος μιας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία επικράτησε μια πολιτική πόλωση που δεν επέτρεψε ούτε την ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ούτε το διάλογο πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορά το αύριο και της Ευρώπης και της Κύπρου.
Πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της επείγουσας ανάγκης να καλυφθεί άμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί με την απουσία ενός δυνατού αξιόπιστου και αντιπροσωπευτικού πολιτικού Κέντρου που να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να ενθαρρύνει την εθνική συνεννόηση και να δίνει προτεραιότητα στα ουσιαστικά προβλήματά της κοινωνίας μας.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τη δική της παρουσία η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δίνει τουλάχιστον μια εναλλακτική διέξοδο στον κυπριακό λαό και την ευκαιρία να ενώσει τις δυνάμεις του με τις δικές μας δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια να μπει επιτέλους ένα τέλος στις στείρες αντιπαραθέσεις και τους άγονους κομματικούς ανταγωνισμούς.
ΨΗΦΟΣ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν σημαίνει αναγκαστικά ταύτιση με πρόσωπα και ιδέες. Σημαίνει πολύ περισσότερο παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με ένα τρόπο που θα ανοίγει τον δρόμο σε ένα πιο παραγωγικό και δημοκρατικό διάλογο και στην αναζήτηση των σύνθετων απαντήσεων που πρέπει να δοθούν στα πιεστικά, αλλά σύνθετα προβλήματα της εποχής.
Δίνεται με άλλα λόγια στον κυπριακό λαό η ευκαιρία να κάνει την διαφορά στέλλοντας μέσα από την ψήφο του υπέρ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ το μήνυμα υπέρ ενός άλλου πολιτικού πολιτισμού.
Είμαστε σίγουροι για την ανταπόκριση που θα βρει το διάβημά μας. Είμαστε σίγουροι για την έκπληξη που θα αποκαλύψει η κάλπη. Για την μεγάλη ανατροπή που θα σημάνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί, είμαστε σίγουροι και για την νοημοσύνη και για την αξιοπρέπεια και για την αγάπη προς την πατρίδα και την δημοκρατία του πολύπαθου λαού μας.

24 Μαίου, 2019