Το στοίχημα για μια καλύτερη εκπαίδευση

Το στοίχημα για μια καλύτερη εκπαίδευση

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θεωρεί τα θέματα της παιδείας ως ένα από τα κορυφαία ζητήματα της κυπριακής κοινωνίας. Το στοίχημα που τίθεται ενώπιον μας είναι αυτό μιας καλύτερης εκπαίδευσης. Και είναι ένα στοίχημα που μας αφορά όλους. Όχι μόνο ως εργαζόμενους, αλλά και ως γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς. Είναι ένα στοίχημα που δεν έχει κομματικές αποχρώσεις ή προσωπικό χαρακτήρα, καθώς αφορούν τόσο στις σημερινές όσο και στις επόμενες γενιές, δηλαδή στο παρόν και στο μέλλον του έθνους μας.

Η πολυπλοκότητα των εκπαιδευτικών ζητημάτων απαιτεί συναίνεση στην εξεύρεση των καλύτερων λύσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα άλλα απογευματινά και βραδινά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας.

Με την ολοκλήρωση της Έκθεσης των εμπειρογνωμόνων που είχε ζητήσει το Υπουργείο Παιδείας για τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα άλλα απογευματινά και βραδινά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας, ευχόμαστε να οδηγήσει σε μια συνολική λύση.

Η «σαλαμοποίηση», ειδικά των θεμάτων της εκπαίδευσης δεν οδηγεί σε θετική κατάληξη. Αντίθετα, οι εμπειρίες μας στα τόσα χρόνια, μας έχουν διδάξει πως η αποσπασματική αντιμετώπιση τους, οδηγούσε σχεδόν πάντα σε χειρότερα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

Θεωρούμε πως ήρθε η ώρα αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπισθούν συνολικά και στη ρίζα τους, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία εκπαιδευτικών διαφορετικών ταχυτήτων, και φυσικά το πιο σημαντικό από όλα να διασφαλιστεί η ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

20 Φεβρουαρίου, 2019