Υγειονομική θωράκιση της τουριστικής βιομηχανίας

Επαναλειτούργησαν σήμερα τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με την πρώτη πτήση να αναχωρεί από τη Λάρνακα για την Αθήνα και την πρώτη άφιξη να φτάνει από το Τέλ Αβίβ, Λάρνακα 9 Ιουνίου 2020. Τα αεροδρόμια είχαν κλείσει στις 21 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η εκτίμηση του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού TUI ότι η Κύπρος θα είναι το ερχόμενο καλοκαίρι ανάμεσα στους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, αποτελεί θετική είδηση, η οποία δύναται να διαμορφώσει ευνοϊκές για τη χώρα μας τάσεις στην παγκόσμια αγορά.

Το σχετικό δημοσίευμα της Bild αυξάνει μεν τις προσδοκίες για ταχύτερη ανάκαμψη του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά παράλληλα αυξάνει και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανταποκριθεί στα όποια δεδομένα προκύψουν για τη φετινή υποδοχή τουριστών στο νησί μας.

Ως Δημοκρατική Παράταξη σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ο μέχρι πέρυσι σημαντικότερος «πνεύμονας» της Κυπριακής Οικονομίας από πλευράς ετήσιων κρατικών εσόδων, αυτός του Τουρισμού, πρέπει να θωρακιστεί Υγειονομικά και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.

Με βάση τα πιο πάνω, εισηγούμαστε όπως η κυβέρνηση ενσωματώσει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα (Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα) αλλά και των εργαζομένων στις μαζικές μεταφορές, ώστε να θωρακιστεί Υγειονομικά ο τουριστικός τομέας και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο.

Παράλληλα, καλούμε το αρμόδιο Υφυπουργείο Τουρισμού να προωθήσει μέτρα και κίνητρα ενθάρρυνσης του ντόπιου τουρισμού.

Θεωρούμε αδικαιολόγητο να θυμούμαστε τους κύπριους πολίτες μόνο σε περιόδους κρίσης, ενώ σε περιόδους ανάπτυξης του τουρισμού να εξωθούνται λόγω των ψηλών τιμών σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.