Υλοποίηση 2ης Φάσης του ΓΕΣΥ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ χαιρετίζει την απόφαση για υλοποίηση της 2ης φάσης του ΓΕΣΥ, από την 1η Ιουνίου. Η εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου γενικού συστήματος υγείας που τόσο πολύ είχε ανάγκη ο τόπος μας, γίνεται, επιτέλους πραγματικότητα.

H πανδημία του Κορωνοϊού έχει αναδείξει τη σημασία της υγείας, την σημασία του επιπέδου και της ετοιμότητας των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και την ανάγκη καθολικής κάλυψης του πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναδείχθηκε το επίπεδο υπευθυνότητας του καθενός μας και ολόκληρου του λαού μας, για την υπακοή και τήρηση των μέτρων που έθεσε η κυβέρνηση, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται κάθε μέρα. Αναδείχθηκε, επίσης η δυναμικότητα και η αυτοθυσία των πλείστων επαγγελματιών υγείας, των νοσηλευτών μας, του παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού του τόπου μας. Σε όλους αξίζουν για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια.

Η αναγκαστική αναστολή όλων των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων θεραπειών, έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση του προβλήματος που προϋπήρχε ήδη και που αφορούσε, ακριβώς στις λίστες αναμονής για τις διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε, πως με την απόφαση για υλοποίηση της 2ης Φάσης του ΓΕΣΥ και με τη συμμετοχή και των ιδιωτικών κλινικών, θα αρχίσει η σταδιακή απάμβλυνση του προβλήματος.

Η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που να διασφαλίζει την υγεία ενός λαού αποτελεί ουσιαστικό, πρωταρχικό και θεμελιώδες αγαθό για την ευημερία των ανθρώπων.

Τώρα που άρχισε η σταδιακή άρση των περιορισμών, είναι καθήκον των αρμοδίων οργάνων του κράτους να εξασφαλίσουν το δικαίωμα όλων των πολιτών στην πρόσβαση και τη λήψη ισότιμα ψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας.

Καθήκον όμως όλων μας να δείξουμε την αρμόζουσα υπευθυνότητα και να συμβάλουμε στην επιτυχία τόσο της άρσης των περιορισμών όσο και στην επιτυχία της εισαγωγής και εφαρμογής της 2ης φάσης του ΓΕΣΥ.

 

5 Μαΐου, 2020