Υπογραφή συμβολαίων με την κοινοπραξία TOTAL – ENI

Ένα εξόχως εθνικό θέμα, όπως είναι το θέμα του φυσικού αερίου, είναι φυσικό να απασχολεί την πολιτική ατζέντα.

Η χθεσινή υπογραφή των συμβολαίων με την κοινοπραξία TOTAL – ENI για την αδειοδότηση του Τεμαχίου 7, καθώς και την είσοδο του γαλλικού κολοσσού και στα τεμάχια 2,3,8 και 9  μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη.

Και αυτό, γιατί μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα έρχεται στην ουσία ως απάντηση στις τουρκικές μεθοδεύσεις να εμποδίσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θέλουμε, παράλληλα να συγχαρούμε τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Γ. Λακκοτρύπη για τη σημαντική αυτή επιτυχία και για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει, ώστε η Κύπρος να καταστεί ενεργειακό κέντρο.

Η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στον εθνικό μας στόχο για άμεση αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, υλοποιώντας όλες εκείνες τις αποφάσεις και στρατηγικές συνεργασίες, με τις οποίες θωρακίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Κύπρου με ότι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομική της ανάπτυξη και για την ασφάλεια της και για την επίλυση του κυπριακού, πρέπει να υποστηριχθεί ως κεντρικός στρατηγικός στόχος από όλους.