Υπογραφή του Καταστατικού του East Med Gas Forum

H υπογραφή, σήμερα του Καταστατικού του East Med Gas Forum, αποτελεί ακόμα μια σημαντική εξέλιξη, με την οποία θωρακίζονται περαιτέρω τα στρατηγικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων, ενώ παράλληλα εδραιώνεται η θέση της Κύπρου ως στρατηγικός πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Για την Κυπριακή Δημοκρατία, αυτές οι συμφωνίες είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά, έτσι ώστε η Κύπρος να έχει πολλαπλό όφελος.

Οι διάφορες συνεργασίες και συμμαχίες με φίλες χώρες, πρέπει να αποτελέσουν σε όλα τα επίπεδα, την ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για ασφάλεια και ανάπτυξη, σε μια χρονική στιγμή, που η Κύπρος και η γύρω περιοχή, απειλούνται σχεδόν καθημερινά από την Τουρκία.

Ως εκ τούτου, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ χαιρετίζει την πιο πάνω συμφωνία, η οποία πέραν της γεωπολιτικής της διάστασης, στέλνει, παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία πως η Κύπρος και χώρες όπως η Αίγυπτος, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Ιταλία και η Παλαιστινιακή Αρχή επιδιώκουν τη δημιουργία συνθηκών ειρήνης και ευημερίας στη περιοχή και αποφυγής των εντάσεων.

 

16 Ιανουαρίου, 2020