1 Χρόνος Δημοκρατική Παράταξη. Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε!!!

Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία δημιουργήθηκε ανταποκρινόμενη σε μια συγκεκριμένη πολιτική και κοινωνική ανάγκη για την ανάπτυξη ενός κεντρώου, μετριοπαθούς και προοδευτικού πολιτικού οργανισμού.

Η Δημοκρατική Παράταξη συγκροτήθηκε, στελεχώθηκε και συμμετείχε στις Ευρωπαϊκές Εκλογές, συγκεντρώνοντας το όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό του 4%, γεγονός που της έδωσε το δικαίωμα να συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η Δημοκρατική Παράταξη θα πραγματοποιήσει το Οργανωτικό – Καταστατικό,  καθώς και το Τακτικό της Συνέδριο.

Η Δημοκρατική Παράταξη φιλοδοξεί να συμμετέχει στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές.

Η Δημοκρατική Παράταξη συγκεντρώνει την υποστήριξη ενός σημαντικού μέρους της κυπριακής κοινωνίας, και διαπιστώνουμε ότι αυτή η υποστήριξη διευρύνεται σταθερά.

Ευχαριστούμε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, και ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες τους, συνεχίζουμε να κινούμαστε με συνέπεια προς την κατεύθυνση της πολιτικής υπευθυνότητας.

Σήμερα, ανανεώνουμε το κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή για να συμβάλουν θετικά και εποικοδομητικά στην πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύθηκε για να καλύψει το πολιτικό κενό που διαμορφώθηκε στον κεντρώο χώρο, λόγω της επικράτησης ακραίων πολιτικών προσεγγίσεων που αναιρούν τον μετριοπαθή, συνθετικό, διαλεκτικό και υπεύθυνο χαρακτήρα του πολιτικού κέντρου.

Η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύθηκε για να στεγάσει και να εκφράσει τους μετριοπαθείς, τους μετρημένους, τους νηφάλιους, τους ψύχραιμους και τους ορθολογικούς πολίτες που δεν πιστεύουν στις στείρες αντιπαραθέσεις, που απορρίπτουν τον φανατισμό, που δυσανασχετούν με την ανευθυνότητα, που διαφωνούν με την προσωπολατρία, που δεν αποδέχονται την πατριδοκαπηλία, που δεν ανέχονται την καλλιέργεια της διχόνοιας, του διχασμού και του μίσους.

Η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύθηκε για να δώσει βήμα και φωνή στους νέους μας. Το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Μας χαροποιεί που πρωτεργάτες για τη δημιουργία, αλλά και την εξέλιξη της Παράταξής μας είναι οι νέοι άνθρωποι.

Η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύθηκε για να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Κύπρου, για να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, για να σχηματίσει μεγάλες πολιτικές συνεργασίες, για να συμμετάσχει στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων και για να συμβάλει στην υλοποίησή τους στη βάση πολιτικής συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης.

Η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύθηκε για να συμπορευτεί με τους πολίτες που πιστεύουν ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα σοβαρό, μετριοπαθές και διαλεκτικό κεντρώο κόμμα και με τους πολίτες που αισθάνονται αποστασιοποιημένοι, αποξενωμένοι και απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα, που αναζητούν μια σύγχρονη, σοβαρή και μετρημένη πολιτική επιλογή, με τους πολίτες που θέλουν μια νέα αρχή για μια καλύτερη χώρα, μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον προόδου, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.

Η Δημοκρατική Παράταξη στηρίζει την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, στη βάση των συμφωνημένων όρων αναφοράς και του διεκδικητικού ρεαλισμού για την κατάληξη σε ολοκληρωμένη συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού με τη μορφή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Η Δημοκρατική Παράταξη υποστηρίζει την περαιτέρω σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα και θεωρεί απαραίτητη τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού που να βασίζεται στην αξιοποίηση των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η Δημοκρατική Παράταξη στηρίζει την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, έτσι ώστε η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη να εφαρμοστούν έμπρακτα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ευημερία για το σύνολο των πολιτών της χώρας μας.

Η Δημοκρατική Παράταξη υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σήμερα, που κυριαρχεί μια γενικευμένη απαξίωση των θεσμών και της πολιτικής, ένα νέο Κέντρο συγκροτείται ως αντίπαλο δέος της πόλωσης και του λαϊκισμού, ως ώριμη και ήρεμη απάντηση στις προκλήσεις μιας νέας, πολύ διαφορετικής αλλά και πολύ αντιφατικής εποχής.

Η φιλοσοφία του σύγχρονου Κέντρου δεν είναι κενή περιεχομένου. Είναι ανθρωποκεντρική, έχει αρχές, και διαθέτει ένα ισχυρό κώδικα αξιών. Έχει ακόμα την επιπρόσθετη ιδιότητα να μπορεί να προσαρμόζεται στις συνεχείς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτό είναι το όραμα της Δημοκρατικής Παράταξης για την Κύπρο μας. Μια Κύπρο της ελπίδας και της προοπτικής για τις νέες γενιές.

Έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλουμε έτσι που να ξεφύγουμε από την πεπατημένη της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας, δίνοντας το δικαίωμα στους νέους μας αλλά και στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας στη διαμόρφωση του οράματος της Κύπρου των επόμενων δεκαετιών.

21 Οκτωβρίου, 2019