2η φάση άρσης των περιορισμών

Σήμερα, η Κύπρος κάνει ακόμα ένα πρόσθετο σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα, γεγονός που σηματοδοτεί και τη λήξη της περιόδου της καραντίνας.

Με εισιτήριο τη σοβαρότητα, την πειθαρχία και την υπευθυνότητα των συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με τα έγκαιρα και σωστά μέτρα της πολιτείας, μας επιτρέπεται, σήμερα η είσοδος στην 2η και πιο καθοριστική φάση της άρσης των περιορισμών.

Από σήμερα ξεκινά μια καινούργια μέρα γεμάτη αισιοδοξία, αλλά και με δικαιολογημένη περηφάνεια για όσα καταφέραμε να πετύχουμε ως χώρα και ως κοινωνία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κίνδυνος παραμονεύει. Χρειάζεται συνέχιση της εφαρμογής των συμβουλών και των συστάσεων των επιδημιολόγων. Πέραν από την επούλωση των πληγών που άφησε ο ιός στη δημόσια υγεία, η οικονομία του τόπου εξακολουθεί να αιμορραγεί.

Μπορεί κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας συλλογικά να καταφέραμε πολλά. Μπορούμε, όμως να καταφέρουμε πολύ περισσότερα, αρκεί να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει μακριά από λαϊκισμούς, κομματικούς υπολογισμούς και πρόσκαιρα συμφέροντα, με εθνική συνεννόηση, ευρύτερες συναινέσεις και αλληλοσεβασμό να δώσουμε όλοι έμπρακτα πειστήρια σοβαρότητας, υπευθυνότητας και αγάπης προς τον τόπο.

Οι έριδες, οι ανώφελες συγκρούσεις και τα μικροπαίγνια στο πολιτικό και κομματικό χρηματιστήριο δεν θα πρέπει να έχουν καμία θέση ούτε στη ζωή μας ούτε στον πολιτικό στίβο.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία στον λαό μας.

Μόνο έτσι θα κάνουμε μια καινούργια αρχή ως κράτος, ως κοινωνία, ως άνθρωποι.

21 Μαΐου, 2020