2η φάση ΓΕΣΥ – συμμετοχή μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων

Με την έναρξη την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, της 2ης φάσης του ΓΕΣΥ και πιο καθοριστικής, γίνεται, επιτέλους πραγματικότητα η εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου Γενικού Συστήματος Υγείας που τόσο πολύ είχε ανάγκη ο τόπος μας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίηση μας για το γεγονός πως έχουν ανταποκριθεί θετικά για να συμμετέχουν στην 2η Φάση του ΓΕΣΥ 42 συνολικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πολύ σημαντικό είναι, επίσης το γεγονός πως παρά τα όποια προβλήματα και αντικειμενικές δυσκολίες, στην 2η Φάση θα συμμετέχουν και ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως είναι το «Απολλώνιο» και το «Αρεταίειον» στη Λευκωσία και το «Mediterraneian» στη Λεμεσό.

H απόφαση όλων των πιο πάνω ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για ένταξη τους στο ΓΕΣΥ, θεωρούμε πως είναι μια απόφαση ευθύνης και πραγματικής βούλησης, ώστε η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε στον τόπο μας να πετύχει.

H πανδημία του Κορωνοϊού έχει αναδείξει τη σημασία της υγείας, την σημασία του επιπέδου και της ετοιμότητας των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και την ανάγκη καθολικής κάλυψης του πληθυσμού.

Γι’ αυτό και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ οφείλει να χαιρετίσει την απόφαση αυτή, ελπίζοντας πως και άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους, ώστε να επιτευχθεί με απόλυτη επιτυχία ο βασικός στόχος που δεν είναι άλλος από την παροχή υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ας έχουμε κατά νου πως η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που να διασφαλίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής ενός λαού αποτελεί ουσιαστικό, πρωταρχικό και θεμελιώδες αγαθό για την ευημερία των ανθρώπων.

 

29 Μαΐου, 2020