Τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, προκαλούν θυμό, ντροπή και απογοήτευση σε όλους.

Ο κύπριος πολίτης παρακολουθεί άφωνος τις νέες αποκαλύψεις, οι οποίες εκθέτουν και αδικούν το κράτος και την κοινωνία μας και το παρουσιάζουν ως σημαία ευκαιρίας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση όπως έχει εξελιχθεί. Με βάση τα όσα έχουν προβληθεί, προκύπτουν μια σειρά από νομικά, πολιτικά και ηθικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν.

Αυτή την στιγμή, οι πολίτες ζητούν αποτελεσματικές πράξεις . Όχι συγκάλυψη. Έχουμε όλοι μας χρέος και υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στο διασυρμό της Κύπρου και του λαού της.

Μπροστά στις αποκαλύψεις αυτές, ψύχραιμα η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες που πρέπει, προκειμένου να υπάρξει κάθαρση. Ουδείς υπεράνω του νόμου.

Ταυτόχρονα, οι θεσμικοί αξιωματούχοι οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ευθύνες στα πλαίσια της πολιτικής ευθιξίας, που αναπόφευκτα οδηγούν στην  υποβολή παραίτησης, με στόχο την αποκατάσταση του ήδη πληγωμένου κύρους της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

 

 

13 Οκτωβρίου, 2020